ΜΟΝΟ ΕΔΩ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ¨

korinthosnews  | 

(Video)

Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ¨ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ¨ και Κεκλεισμένων των Θυρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η προγραμματισμένη Ημερίδα με θέμα: ¨Απο την Αποδόμηση του Βιολογικού Φύλου των Εφήβων στην Χειραγώγηση μιας Άβουλης Κοινωνίας¨ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ¨ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ¨.

Σε μια εκδήλωση που διήρκεσε περίπου 3 ώρες και 2 απο τους ομιλητές της δήλωσαν κόλλημα οι ακροατές που κατάφεραν και μπήκαν τελικά στην αίθουσα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΟΝΕΩΝ
1ΟΥ, 2ΟΥ, 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ,
ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 Η Θεματική Εβδομάδα, η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια της χώρας, με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας(υπ. αρ. Πρωτ.: Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016), διακόπτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα των παιδιών μας και τα εισάγει

υποχρεωτικά σε διδακτικά αντικείμενα για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν επίσημο φορέα μέχρι σήμερα και δεν ερωτηθήκαμε αν είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε διαπαιδαγωγήσει  τα παιδιά μας. Ως γονείς θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας , ποιος θα τους το διδάξει και με τι προσόντα. Εφαρμόστηκε πιλοτικάπεριορισμένα και ελεγχόμενα τέτοιο πρόγραμμα  ώστε να αξιολογηθούν  πρώτα τα αποτελέσματα και να διορθωθουν τυχόν λάθη ή πειραματιζόμαστε μαζικά στη βιολογική και ψυχική ισσοροπία  των παιδιών μας  και ότι προκύψει;

Η παράλειψη αυτή του Υπουργείου να μας ενημερώσει υπεύθυνα αλλά και να μας ρωτήσει αν συναινούμε στη νέα αυτή άποψη αγωγής των παιδιών μας, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι αμφισβητούνται τα γονικά μας δικαιώματα, τα οποία έχουμε από τους νόμους και το Σύνταγμα. Σε μια Δημοκρατία οι πολίτες-γονείς έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους τα οποία δεν αφαιρούνται με μια Εγκύκλιο του Υπουργείου. Παράλληλα, ο «εξαιρετικά επείγον» χαρακτήρας της Εγκυκλίου, μας δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που επιβάλλεται μια τέτοια θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια, και ποιά   αντίληψη  σεξουαλικής χειραγώγησης υποκρύπτει για το εγγύς μέλλον.

Ποιος θα διδάξει στα παιδιά μας;  Με τι είδους προσόντα ένας εκπαιδευτικός θα τους μιλήσει για θέματα διατροφής-εξαρτήσεων και έμφυλων ταυτοτήτων; Ποιος είναι ο τελικός σκοπός αυτής της δράσης; Γιατί η Εγκύκλιος αναφέρει ότι σκοπός δεν είναι μόνο να πάρουν γνώσεις τα παιδιά αλλά και να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης των ενοτήτων; Δεν είμαστε ενήμεροι για τις συμπεριφορές αυτές που πρέπει να αλλάξουν τα παιδιά και ούτε μας ζητήθηκε η άδεια. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο τρίτος άξονας των έμφυλων ταυτοτήτων καλεί τα παιδιά να αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και παράλληλα διαχωρίζει το Βιολογικό από το Κοινωνικό φύλο. Ως βιολογικοί τους  γονείς έχουμε δομήσει στα παιδιά μας τηνέμφυλη ταυτότητά τους και τα έχουμε διαπαιδαγωγήσει σε σχέση με το βιολογικό τους φύλο. Δεν έχουμε δώσει ακόμα την άδεια σε κανέναν να αποδομήσει κάτι που εμείς ως γονείς τους έχουμε δομήσειΚάθε άλλη περίπτωση απόκλισης αφορά προσωπικά το κάθε παιδί και την οικογένειά του, και όχι όλη τη σχολική κοινότητα. Είμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις και όλα τα παιδιά είναι άξια σεβασμού.Αυτό είναι αυτονόητη εκπαιδευτική αρχή και θα την υπερασπιζόμαστε πάση θυσία.

Όπως όμως πληροφορηθήκαμε από τους έγκριτους ομιλητές μας μια τέτοια έκθεση ενός ηλικιακά ανώριμου παιδιού, σε αμφισβητούμενες τουλάχιστον ακόμη και επιστημονικές θεωρίες σχετικά  με το ευαίσθητο θέμα του φύλου σ’αυτή την ηλικία,  αντί να το βοηθήσει πραγματικά σε προσωπικό επίπεδο,  ενδέχεται να το στοχοποιήσει τελικά σε όλο το σχολείο. Μετά το πέρας της  θεματικής εβδομάδας ποιος θα αντιμετωπίσει τυχόν αστοχίες και παρενέργειες που θα έχουν προκληθεί εξαιτίας της; Ποιος μπορεί να διαχειριστεί  τα αποτελέσματα στις ψυχές των παιδιών μας  και ποιος θα είναι εκεί να τα λύσει, αφού  μετά το πέρας της Θεματικής Εβδομάδας, σύμφωνα με την Εγκύκλιο,  δεν προβλέπεται καμία ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια στα παιδιά; Οι γονείς και η οικογένεια θα «τραβιέται» και πάλι. Τότε γιατί δεν τους ρωτάτε τους γονείς αν μπορούν να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, ψυχολογικά, οικονομικά, ηθικά κ.λ.π.Τελικά, μήπως αντί να λύνουμε προβλήματα μεμονωμένα, δημιουργούμε προβλήματα γενικευμένα;…..!!!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας εμείς οι πολίτες της Κορινθίας που μαζευτήκαμε σήμερα 19/3/2017   εδώ  στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου,  μαζί με το από 7/3/2017  σχεδόν ομόφωνο Ψηφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων την«κατάργηση , ανάκληση ή απόσυρση της εγκυκλίου» ή τουλάχιστον την αναγνώριση του δικαιώματος (από τον νόμο και το διεθνές δίκαιο)της απαλλαγής των παιδιών  μας κατόπιν αιτήσεως των γονιών που δεν συμφωνούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ: