Παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - Video

korinthosnews  | 

Παρουσίαση από
τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά,
τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και
τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο
του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ κ. Ζάννος.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
(Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, 10163 Καλλιθέα- Ισόγειο).

Το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ανακοίνωσε τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Το τέλος της αδιαφάνειας στη διαδικτυακή ενημέρωση και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος από «ανώνυμες» ιστοσελίδες που εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά την παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη διαδικτυακή ενημέρωση στην Ελλάδα και τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ της επαρχίας», τόνισε ο Ν. Παππάς.

Όπως αποκάλυψε, μέχρι στιγμής από τις 400 επιχειρήσεις διαδικτυακές ενημέρωσης που έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής στο μητρώο, οι 200 έχουν ταυτοποιηθεί ενώ οι μισές από τις εγγεγραμμένες προέρχονται από την περιφέρεια.

Σε εγκύκλιο που θα αποσταλεί προς όλους τους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, διευκρινίζεται πως μόνο όσες ενημερωτικές ιστοσελίδες αποτελούν μέλη του μητρώου θα έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, ώστε να σταματήσουν φαινόμενα χορήγησης μέρους της διαφημιστικής δαπάνης σε ιστοτόπους με μηδενική επισκεψιμότητα και άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Παράλληλα, θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ειδικό λογισμικό το οποίο θα προστατεύει τα μέλη του απο τη λογοκλοπή και φωτοκλοπή, στην οποία επιδίδονται αφειδώς πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας.

«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους», τόνισε ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση αλλά και προστασία από την λογοκλοπή».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μίλησε για «ημέρα αναγέννησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής. Παραλήπτης αυτής της πρωτοβουλίας του Μητρώου είναι οι επιχειρήσεις που δε φοβούνται να αποκαλύψουν ποια είναι η μετοχική τους σύνθεση».