Κατερίνα Φαρμάκη: σπέρνεις θύελλες; ... θερίζεις καταιγίδες !!!

korinthosnews  | 

ΑΡΘΡΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

Για να γνωρίζουμε λίγα πράγματα πως οι τράπεζες οδηγήθηκαν στα ιδιωτικά funds !!!!!

Το καλοκαίρι του 2014 η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών ήταν 34 δισ. ευρώ, και αν τότε το Δημόσιο είχε προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του στις τράπεζες θα είχε εισπράξει 20 δισ. ευρώ!

To 2015 η ανακεφαλαιοποίηση έγινε σε αξία που αντιστοιχούσε σε... 1 δισ. ευρώ,με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις από το μεγάλο κύμα εκροών καταθέσεων, που προκάλεσε η «ολέθρια διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης του κ Τσίπρα !!
Η Ελλάδα βρέθηκε σε πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα ,παραλίγο να οδηγηθεί εκτός Ε.Ε., και επιβλήθηκαν τα capital controls!

Τελικά η 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συρρικνώνει την συμμετοχή του ΤΧΣ και παραδίδει τις τράπεζες στις αγορές με εξευτελιστικές τιμές !!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή του ταμείου περιορίζεται στο 2,7% στην Eurobank (από 35% ), στο 11% στην Alpha Bank (από 66%), στο 26% στην Τράπεζα Πειραιώς (από 66,9%) και στο 35% στην Εθνική Τράπεζα (από 57,2% πριν από την ανακεφαλαιοποίηση).
Δεν είμαι ειδική να γνωρίζω αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να διαθέσει ένα μέρος του δανείου του ΕSM για να μην χαθεί η περιουσία του Ελληνικού λαού ,με σιγουριά όμως γράφω ,και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας ,αντιμετώπισε το ζήτημα με απίστευτη ελαφρότητα !!!!
Οι Ελληνικές τράπεζες είναι σήμερα στα χέρια των πιο επιθετικών και κερδοσκοπικών funds,γι αυτό και τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο !!!
Δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία ,επιβιώνουν σε μια άρρωστη πραγματικότητα λόγω των κόκκινων δανείων ,και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση !!!
Ένα είναι σίγουρο ,ότι τέτοια ζητήματα απαιτούν γνώστες
και δεν λύνονται ούτε με κολλητούς ,
ούτε με αριστερίστικες αοριστολογίες !!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
Πρώην Βουλευτής
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής 
στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ