Κ. Παπακώστα: Οι εποχές άλλαξαν...

korinthosnews  | 

 

Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.)

 

Δήλωση
 

Η χώρα μας, μετά από οχτώ χρόνια μνημονίων, επιτήρησης και θυσιών,
εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

Οι εποχές άλλαξαν.

Η νέα αυτή περίοδος επιτάσσει απ’ όλους μας σύνεση,
θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως υπευθυνότητα.

Τώρα, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ανέβει ψηλά, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, και να γίνει μια σύγχρονη, δημοκρατική, δυνατή και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό απαιτεί κοινωνικές και θεσμικές συνεργασίες και συμπόρευση προς τον κοινό στόχο, να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές των Ελλήνων το μέλλον που τους αξίζει.  

Στην ιδρυτική διακήρυξη του Ν.Ε.Ο. τονίζεται εμφατικά το υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη χώρα και τους πολίτες και το ηθικό χρέος προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, συναισθανόμενοι τις προκλήσεις της εποχής και υπηρετώντας, όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Ως Ν.Ε.Ο., δηλώσαμε από την αρχή την ανάγκη της συμπόρευσης βάσει ενός κοινά αποδεκτού εθνικού σχεδίου δράσης με προτεραιότητα τον Άνθρωπο για την οικονομία, την ασφάλεια, την κοινωνική ατζέντα, την εξωτερική πολιτική, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τη δικαιοσύνη και την άμυνα.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Νέα Ελληνική Ορμή, με αίσθημα ευθύνης, ήθος και αξιοπρέπεια, δηλώνει παρούσα.

Για ένα τόσο υψηλό διακύβευμα, την ανάταση της χώρας, θα είμαστε συνοδοιπόροι και συμπρωταγωνιστές συμβάλλοντας στο κοινό καλό.