Εκατοντάδες πρόσφυγες ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι (Video-Εικόνες)

korinthosnews  | 


Εντατικές εργασίες από τον Στρατό

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο σημείο είχε επιλεγεί και το 2016, όταν πρόσφυγες και μετανάστες κατέφτασαν στην Ελλάδα κατά κύματα, αλλά τότε λειτούργησε μόνο για λίγο καιρό, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήθελαν να μείνουν στο σημείο και λίγες ημέρες μετά την έλευσή τους έφευγαν.

Εδώ και μερικές ημέρες ο Στρατός έχει αναλάβει να ετοιμάσει το κέντρο φιλοξενίας που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες άτομα.
Τουλάχιστον 70 μεγάλες σκηνές της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ έχουν ήδη στηθεί, και ετοιμάζεται η περίφραξη και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις και υποδομές ώστε να μπορέσει να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Το μέρος φυλάσσεται συνεχώς από αστυνομικές δυνάμεις.

Το Βαγιοχώρι είναι ένα μικρό χωριό με μόλις 40-50 κατοίκους, στο οποίο δεν υπάρχουν ούτε μίνι μάρκετ ούτε συγκοινωνία και σύμφωνα με την τοπική κοινωνία δεν είναι κατάλληλο για να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει κόσμο.
Από τη στιγμή που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε πως το κέντρο φιλοξενίας θα λειτουργήσει, ο δήμος Βόλβης εξέδωσε ψήφισμα που γνωστοποιούσε την αντίθεσή του.

Φαίνεται όμως πως δεν εισακούστηκε και το σχέδιο λειτουργίας του κέντρου είναι στην τελική ευθεία.
Αλλωστε, οι προσφυγικές ροές ειδικά από τον Εβρο είναι αυξημένες, ενώ η Τουρκία γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα πως αναστέλει την συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό.

Δείτε το Video & τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Life-Events.gr