Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας με την Σφραγίδα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού

korinthosnews  | 

Οι εργασίες για την τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας στον χείμαρρο του Αγίου Χαραλάμπη ξεκίνησαν εχθές το μεσημέρι, λίγη ώρα μετά την άφιξη του κλιμάκιου του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που έφτασε στη Ζάκυνθο λίγο μετά τις 12.00 με το πλοίο της γραμμής και  με τα οχήματα του Στρατού να μεταφέρουν τα πρώτα υλικά.

Το στρατιωτικό κλιμάκιο αμέσως μετά την αποβίβασή του, κατευθύνθηκε από το λιμάνι προς το χώρο της μαρίνας όπου θα γίνει η κατασκευή της γέφυρας και οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα, για να ολοκληρωθούν, όπως προβλέπεται μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Το κλιμάκιο που από χθες βρίσκεται στη Ζάκυνθο αποτελείται από 2 αξιωματικούς και 14 οπλίτες, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο λοχαγός Δημήτρης Μπόμπολας που θα επιβλέπει την πορεία των εργασιών.

Η νέα γέφυρα που θα έχει μήκος 39,6 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα, θα λειτουργεί ως είσοδος από το Αργάσι προς την Πόλη και η εγκατάσταση της, ως ένα μέτρο αποσυμφόρησης της περιοχής, θα λύσει ουσιαστικά προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι δυσκολεύοντας την καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. 

Το έργο εκτελείται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της Α’ φάσης εκτέλεσης του έργου που αφορά στην μεταφορά και εκφόρτωση μέρους των υλικών της γέφυρας η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη. 
Από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες συναρμολόγησης και εν συνεχεία καθέλκυσης της γέφυρας.
Το έργο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου από την ΜΟΜΚΑ με κλιμάκιο του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ: