Οι πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την «Ημέρα Σκέψης»

korinthosnews  | 

Περισσότερα από 40 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο θα γιορτάζουν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, την ημέρα γέννησης του ιδρυτή της προσκοπική κίνησης, λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ.
Με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα πρόσκοποι σε κάθε γωνιά της γης οργανώνουν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης».

Τα τελευταία χρόνια, η προσκοπική κίνηση έχει θεσπίσει το πρόγραμμα Αγγελιοφόροι της Ειρήνης (Messengers of Peace), μέσω του οποίου ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των προσκόπων που υλοποιούν δράσεις προσφοράς στις τοπικές τους κοινότητες, να τις κάνουν γνωστές στην ευρύτερη κοινωνία, εμπνέοντας και δίνοντας το καλό παράδειγμα και σε άλλους να κάνουν ακόμη περισσότερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Κάθε πρόσκοπος που φέρνει μια θετική αλλαγή στον τομέα της υγείας, του περιβάλλοντος, των κοινωνικών συνθηκών, της ασφάλειας ή αντιμετώπισης των συγκρούσεων αποτελεί έναν Αγγελιοφόρο της Ειρήνης και βάζει το λιθαράκι του στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, σημειώνεται.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες προσκόπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: