Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ναυπηγείο στο Λαύριο

korinthosnews  | 

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο

Είμαστε στη φάση σημαντικών παρεμβάσεων για την εξυγίανση όλης
της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα

 


Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας κατασκευής και εμπορίας σκαφών αναψυχής και ναυτιλιακών ειδών, Technohull, που βρίσκεται στο Λαύριο.
«Χαίρομαι, που επισκέπτομαι μία εταιρεία εξωστρεφή, δυναμική, η οποία συνδέεται με τη θάλασσα και η οποία αποδεικνύει, ότι μπορούμε να είμαστε παγκοσμίως ανταγωνιστικοί σε τομείς, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα υπολειπόμασταν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «είμαστε στη φάση σημαντικών παρεμβάσεων για την εξυγίανση όλης της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το παράδειγμα της εν λόγω εταιρείας σημείωσε ότι: «σε μία τέτοια καθετοποιημένη παραγωγή δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι από πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Από εξειδικευμένους ναυπηγούς, αποφοίτους των κορυφαίων ελληνικών Πολυτεχνείων, μέχρι εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα θα πρέπει να υποστηρίζονται από συστήματα κατάρτισης και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, τα οποία δρομολογούμε ως Κυβέρνηση. Διότι, δεν θα είναι όλες οι δουλειές κατ’ ανάγκη στη χώρα δουλειές, οι οποίες απαιτούν υποχρεωτικά ένα πτυχίο Πανεπιστημίου. Οπότε, νομίζω ότι και οι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αναδεικνύονται στα πλαίσια του επανασχεδιασμού όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης και δεν αναφέρομαι μόνο στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία, αναφέρομαι και σε όλη τη δουλειά, η οποία γίνεται στην μεταλυκειακή εκπαίδευση». 

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την technohull η οποία εξάγει το 70% των σκαφών που δημιουργεί εκτός Ελλάδας και είναι μια καθετοποιημένη Ελληνική εταιρεία», ανέφερε ο κ. Γεωργάτος ενώ ο κ. Πετράτος επεσήμανε πως: «οι καινούργιες εγκαταστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε εκεί που πραγματικά έχουμε σχεδιάσει και ονειρευόμαστε. Ο στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε την παραγωγή». 

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του ναυπηγείου και ενημερώθηκε για τη διαδικασία σχεδιασμού των σκαφών που ξεκινά από τη συναρμολόγηση και καταλήγει στο τελικό προϊόν. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην παραγωγή και τον υπεύθυνο της ομάδας ενώ ενημερώθηκε και για τις συμβατικές αλλά και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής των πλαστικών μερών του σκάφους.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και ξενάγησαν κατά την επίσκεψή του
οι ιδιοκτήτες, Βλάσσης Γεωργάτος και Γεράσιμος Πετράτος.
Ακόμη, παραβρέθηκαν
ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,
η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως,
o Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης,
ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης,|
Στέλιος Πέτσας,
οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Οικονόμου,
ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών,
Γιάννης Μπρατάκος και
ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.