ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

korinthosnews  | 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ
ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ 3ην & 4ην ΙΟΥΛΙΟΥ ε.ε.

     Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύσκεψη για την διοργάνωση του καθιερωμένου Παγκορινθιακού Προσκυνήματος, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3ην και 4ην Ιουλίου 2017.

Συγκεκριμένα,

η σύσκεψη έλαβε χώρα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως χθες Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, με την συμμετοχή Ιερέων από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας και υπό την καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι και εφέτος επί κεφαλής του Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου κατά την Δευτέραν 3ην και Τρίτην 4ην Ιουλίου 2017.
Η διήμερη προσκυνηματική αυτή εκδρομή είναι μία ακόμη ευκαιρία προς αγιασμό των πιστών μας από την θαυματουργική Χάρι της Εικόνος της Ευαγγελίστριας, αλλά και μία πρώτης τάξεως δυνατότητα αναζωπυρώσεως των σχέσεων του Ποιμενάρχου με το Ποίμνιό του.
Γι᾿ αυτό παρακαλώ εσάς, τους στενούς μου συνεργάτες, να φροντίσετε προσωπικώς, καταλλήλως και επιμελώς όλα τα της εκδρομής, ώστε αφενός να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Χριστιανών και αφετέρου να ενημερωθούν εγκαίρως οι Ενορίτες σας σχετικά με το πώς θα δηλώσουν την συμμετοχής τους.
Ευελπιστώ ότι, όπως ακριβώς έμειναν ευχαριστημένοι πέρυσι οι 700 και πλέον Κορίνθιοι προσκυνητές, που συμμετείχαν στην καθιερωμένη αυτή Ιερή αποδημία μας, έτσι κι᾿ εφέτος, με τις ανάλογες ενέργειες της Οργανωτικής Επιτροπής, θα λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να απολαύσουμε την Χάρι και την ευλογία της Παναγίας μας μέσα από ένα ειρηνικό και πνευματικό προσκύνημα».

       Την Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι Αιδεσ. 
π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου, 
π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπός Νεμέας – Κλεωνών, 
π. Ιωάννης Γιαννακάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης, 
π. Κυριάκος Σκλίας, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Βραχατίου, 
π. Ξενοφών Κατσαούνης, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Φανουρίου Βέλου και
π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου.