Εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας

korinthosnews  | 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

siykor@yahoo.gr 

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

Σάββατο 09/10 στην Δημοτική βιβλιοθήκη ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (3μμ-9μμ)

Κυριακή 10/10 ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο ΚΟΡΙΝΘΟΥ (9πμ-2μμ & 5μμ-9μμ)

Δευτέρα 11/10 ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο ΚΙΑΤΟΥ (4μμ-9μμ)

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

 

Tο απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης & 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της 10ωρης δουλειάς και των απλήρωτων υπερωριών.

Τα εξαντλητικά και διευρυμένα ωράρια που τσακίζουν τη ζωή. Να απαιτήσουμε σταθερό ωράριο εργασίας, λιγότερες ώρες εργασίας με την κατοχύρωση του 7ωρου- 5ήμερου- 35ωρου, την επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των «σπαστών».

 

Τους μισθούς πείνας. Ειδικά αυτές τις ημέρες που η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν αρκούν ούτε καν για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας. Την ίδια ώρα ακριβοπληρώνουμε για την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας ενώ υποβαθμίζεται και άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας.

 

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά της κλαδικής σύμβασης μας, η οποία καθορίζει το μισθό, τα ωράρια, γενικότερα τους όρους εργασίας με ενιαίο τρόπο για όλους. Την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης και των τριετιών.

 

Θέλουμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας, κανείς κάτω από 751 ευρώ – σταθερή δουλειά για όλους.

 

Θέλουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση  του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου & Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 

Θέλουμε να ζούμε χωρίς το φόβο ότι θα καούν τα σπίτια μας από τις φωτιές το καλοκαίρι, ότι θα πνιγούμε από τις πλημμύρες το χειμώνα. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και αποζημιώσεις 100% για το σύνολο των ζημιών των πυρόπληκτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

Απαιτούμε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία, αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες που αυξάνονται λόγω των συνθηκών εργασίας. Εβδομαδιαία δωρεάν test σε όλους τους εργαζόμενους με επιβάρυνση αποκλειστικά του κράτους και των εργοδοτών. Καμία απόλυση – αναστολή σύμβασης! Αντί να αξιοποιούν την πανδημία για να υλοποιήσουν τα αντεργατικά σχέδια τους, να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας, δημόσια και δωρεάν για όλους.

 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν τώρα μέλη!

 

Με συναδελφική ενότητα και αλληλεγγύη διεκδικούμε τα δικαιώματα μας!

 

Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν κι ένας για όλους!