Στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ το αίτημα των επαγγελματιών ταξί για αποζημίωσή τους σχετικά με τη μεταφορά μαθητών

korinthosnews  | 

Στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ προτάθηκε να ενταχθεί προς συζήτηση η υιοθέτηση από την κυβέρνηση της νομοθετικής ρύθμισης, την οποία ζητούν, με έγγραφό τους, οι επαγγελματίες των ταξί, σχετικά με την αποζημίωσή τους όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών σε περιοχές που τα σχολεία έμειναν τελικά κλειστά λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης της covid-19.

“Συναινούμε στο εν λόγω αίτημα, θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους καθώς δεν είναι δική τους ευθύνη η μη τέλεση των δρομολογίων” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη ζητούσε από τον Π. Νίκα να ενεργήσει και να συμβάλει -“και ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ αλλά και λόγω του ειδικού κύρους σας ως περιφερειάρχης”- για την προώθηση προς την κυβέρνηση πρότασης / εισήγησης σχετικά με την αποζημίωσή των επαγγελματιών αυτοκινητιστών όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών.

Οι εν λόγω επαγγελματίες, ειδικότερα, ζητούν να υπάρξει “νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει την καταβολή μέρους της προϋπολογισθείσας δαπάνης των Περιφερειών για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ως αποζημίωση στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές των περιοχών όπου και για όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά και δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια όχι υπ’ ευθύνη τους, αλλά λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊόυ”.

 

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου των επαγγελματιών ταξί
-το οποίο κοινοποιείται επίσης προς το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη,
την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου
με την ιδιότητά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ,
καθώς και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί- μπορείτε να το δείτε 
εδώ.