Επιστολή διαμαρτυρίας γονέων 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου

korinthosnews  | 

Με αυτή την επιστολή που υπογράφουν 49 γονείς από το 1ο Νηπιαγωγείου Κορίνθου
θέλουν να δείξουν τα προβλήματα τα οποία είχαν ζητήσει από πέρσι να επιλυθούν,
δεν έχει υπάρξει πρόοδος κάποιας δρομολόγησης εργασιών.

 

Προς : 1. Τον κ. Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών                    Δήμου Κορινθίων

            2. Τη σχολική επιτροπή Π.Ε. Δήμου                     Κορινθίων

 

Κοιν : 1. Τον Δήμαρχο του Δήμου Κορινθίων

           2. Τον κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας &                        Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων

           3. Τον κ. Δ/ντή Π.Ε. Κορινθίας


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες
 

Οι γονείς των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου επανερχόμαστε με νέα επιστολή για να σας επισημάνουμε προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και οξύνονται ιδιαίτερα στο φόντο της πανδημίας

 

Διεκδικούμε:

 

 1. Τον φροντισμό του χώρου της αυλής. Ζήτημα που διεκδικήθηκε και την περσινή χρονιά (και υπήρξε στη συνέχεια δέσμευση εκ μέρους του δημάρχου), το ίδιο έκανε και η διευθύντρια του νημπιαγωγείου με την υπ.αρ. 67 (12/10/2020) επιστολή που σας κοινοποιήθηκε όπου ζητούσε συγκεκριμένα, τη διαμόρφωση του χώρου με ταρταν, την κάλυψη επικίνδυνων γωνιών γύρω από το προκάτ που είναι δύσκολο να γίνει επιτήρηση στο διάλειμμα. Είναι πολύ σημαντικός ο καθαρισμός της αυλής καθώς τα παιδιά βρίσκουν και πιάνουν από γόπες τσιγάρων μέχρι καρφιά.
   
 2. Το άνοιγμα 2ης πόρτας εξόδου στο προαύλιο. Η μοναδική πόρτα δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού τόσο σε παιδιά αλλά και σε γονείς, ιδίως σε συνθήκες πανδημίας, αλλά είναι και παράγοντας κινδύνου σε έκτακτες καταστάσεις (σεισμός, φωτιά). Ειδικά στο σχολείο μας υπάρχουν μεγάλη συγκέντρωση παιδιών με δύο 25αρια τμήματα και ένα 15αρι. Και στην περσινή ανακοίνωση λέγαμε ότι “25 παιδιά στην αίθουσα δυσχεραίνουν το έργο του εκπαιδευτικού. Σε περίοδο έξαρσης γρίππης και ιώσεων, ο συνωστισμός τους στην αίθουσα χειροτερεύει το πρόβλημα.” Το ιδιο ισχυει και για την αυλή.
   
 3. Για την προκατ αίθουσα είναι ζήτημα που είχαμε τονίσει και την περσινή χρονιά ότι δεν μπορεί να θεωρείται μακροχρόνια λύση αλλά προσωρινή. Τώρα θα αναγκαστούν τα παιδιά το χειμώνα να ζεσταίνονται με κλιματιστικά ενώ τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά. Δεν είναι μόνο θέμα απόδοσης, αλλά και διάδοσης του ιού. Θυμίζουμε ότι η αρχική οδηγία του υπουργείου υγείας τον Απρίλη ήταν να μην ανοίξουν τα κλιματιστικά ή αλλιώς να υπάρχει αδιάκοπη λειτουργία τους 24/7. Τι σχεδιασμός υπάρχει με αυτό το ζήτημα;
   
 4. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, καθώς υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια που είναι υπεύθυνη για τα 3 τμήματα του νηπιαγωγείου και για το ειδικό σχολείο.  Ταυτόχρονα, εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού).

  Αναμένουμε τις ενέργειές σας για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων!