Μ.Κατρίνης: Καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό για τον αποκλεισμό των μικρών επιχειρήσεων από τα δάνεια των τραπεζών

korinthosnews  | 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Βουλευτής Ηλείας

Κίνημα Αλλαγής

 

ΘΕΜΑ: Καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό για τον αποκλεισμό
των μικρών επιχειρήσεων από τα δάνεια τωντραπεζών.

 

Καμία εξήγησηδεν έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης για τον αποκλεισμό των μικρών επιχειρήσεων από τα δάνεια των τραπεζών σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη που ανάδειξε για ακόμα μια φορά το θέμα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, και της δυσκολίας πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις.

 

Στην τοποθετήσή του ο κύριος Κατρίνης τόνισε ότι η επενδυτική επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης άλλαξε την απόφασητ ης Αναπτυξιακής τράπεζας σχετικά με τις προυποθέσεις ένταξης στα εργαλεία ρευστότητας, με αποτέλεσμα τα χρήματα της δεύτερης φάσης να δοθούν και σε επιχειρήσεις που είχαν ήδη λάβει δάνειο, ενώ άλλες πραγματικά μικρές επιχειρήσεις στερούνται πολύτιμους πόρους, με την Αναπτυξιακή τράπεζα να μην εγκρίνει πρωτογενώς τα αιτήματα και με τις τράπεζες ουσιαστικά να αποφασίζουν ποιες θα πάρουν δάνειο και ποιες όχι.

 

Στη δευτερολογία του ο Ηλείος βουλευτής σημείωσε ακόμα ότι αποτελεί προσβολή προς τους ανθρώπους της αγοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το να κατηγορεί ο Υπουργός όποιον θίγει το θέμα των αυστηρών τραπεζικών κριτηρίων, ότι υποστηρίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

 

Είναι προφανές, υπογράμμισε ο κύριος Κατρίνης, ότι τα εργαλεία ρευστότητας έχουν αποτύχει, αφού τα χρήματα δεν κατευθύνθηκαν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε καν σε αυτές που πληρούσαν τα κριτήρια.

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα με συγκεκριμένα στοιχεία, επεσήμανε ότι 8 δις συνολικά θα διατεθούν μέσω των εργαλείων ρευστότητας σε 20.000 επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που πάνω από 150.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν τα 4 διςτης επιστρεπτέας προκαταβολής. “7πλάσιος αριθμός επιχειρήσεων θα μοιραστεί τα μισά χρήματα από αυτά θα δοθούν μέσω των τραπεζών”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Κλείνοντας, ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι επικίνδυνα περιορισμένη η πρόσβασητων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και κάλεσετον Υπουργό να προχωρήσεισε αναθεώρησητων κριτηρίων ώστε η χρηματοδότηση να φτάσειστις πραγματικά μικρές επιχειρήσεις βάσει τζίρου.