Ι. Παρακλήσεις από τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών & τον Ιεροκήρυκα Πανος. Αρχιμ. Π. Άνθιμο

korinthosnews  | 


 

Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π. ΑΝΘΙΜΟ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ.

 

Στο Μούλκι Κορινθίας και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετέβη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας,  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος,
την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, όπου και ετέλεσε την Ι. Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως.
Ομιλώντας προς τους ευσεβείς Πιστούς επεσήμανε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν Αύτη που διηκόνησε το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας και εμείς οφείλουμε να Την τιμούμε και Την δοξάζουμε γι’ αυτό.
Ο Θεός ευαρεστημένος από τις αρετές Της, την άσπιλη αγνότητά Της, την μεγάλη πίστη Της και την υψοποιό ταπείνωσή Της, σκήνωσε σε Αυτή και εκ Πνεύματος Αγίου σαρκώθηκε προσφέροντας την σωτηρία στους ανθρώπους!

Ολοκλήρωσε, μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε η Θεοτόκος να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας, ώστε να παύσει η λοιμική νόσος, να φωτίσει τους ερευνητές να βρουν το αντίδοτο και να χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία!

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Άσσου τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.
Ο π. Άνθιμος εκκίνησε την ομιλία του με την επισήμανση ότι οι Χριστιανοί  ζητάμε συνεχώς από την Παναγία να μας ελευθερώσει από τους κινδύνους της καθημερινότητας και η Παναγία δεν μας έχει αφήσει ποτέ, παρ᾿ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής.
Διότι ακατάπαυστα νοιάζεται για το ανθρώπινο γένος δείχνοντας τον δρόμο προς τον ουρανό, αρκεί να τον διαβούμε σύμφωνα με τις αρετές Της και να γίνουμε άξιοι της αγάπης Της.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του μεταφέροντας τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχόμενος η Παναγία μας να μας διασώζει από κάθε κίνδυνο!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ: