Η επόμενη ημέρα για το Δερβένι μετά το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς

korinthosnews  | 

Η περιοχή του πρώην δήμου Ευρωστίνης δέχεται άλλο ένα πλήγμα με το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς Δερβενίου.
Μια απόφαση που παρουσιάζεται ως οριστική, που έρχεται να υποβαθμίσει κι άλλο την οικονομική ζωή του πρώην δήμου, που δυσχεραίνει σημαντικά την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας στην πραγματοποίηση συναλλαγών και που πλήττει καίρια τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

 

   Δεν είναι η ώρα για κριτική και απόδοση ευθυνών για μια άνιση μάχη με ιδιωτικά συμφέροντα που δε δόθηκε ποτέ.
Ως συνδυασμός χτυπήσαμε έγκαιρα το καμπανάκι του κινδύνου και είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή.

 

   Η επόμενη ημέρα για το Δερβένι επιβάλλει άμεσες ενέργειες με διπλή στόχευση:
 
-Την εγκατάσταση Κέντρου Αυτόματων Συναλλαγών για την πλήρη εξυπηρέτηση των τραπεζικών συναλλαγών των Ευρωστίνιων.
Προς την κατεύθυνση αυτή και την ενίσχυση του αιτήματος ο δήμος μπορεί να εξασφαλίσει χώρο με ενοίκιο που θα καλύπτει ο δημοτικός προυπολογισμός και έναν δημοτικό υπάλληλο εξυπηρέτησης του κοινού ιδίως για το πρώτο διάστημα εφαρμογής.

 
-Αναβάθμιση και ενίσχυση του ταχυδρομείου Δερβενίου για πλήρη λειτουργία και πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών, όπως ακριβώς γίνεται στο ταχυδρομείο Ξυλοκάστρου.
 
   Θεωρώντας την παραπάνω πρόταση τη μόνη ρεαλιστική οδό επιβίωσης της αγοράς του Δερβενίου και της Ευρωστίνης ευρύτερα, καλούμε τη δημοτική αρχή, τους φορείς της Ευρωστίνης, τους συνδημότες μας, αλλά κυρίως τους βουλευτές του νομού, την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού να αντιληφθούν το πρόβλημα που δημιουργείται και να συμβάλλουν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις στην επίτευξη των παραπάνω.
 
Δερβένι 16 Ιουνίου 2020
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ορίζοντες Δημιουργίας 
δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 
Σπύρος Καραβάς

 

Σπύρος Καραβάς
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Ι. Ιωάννου 161,Ξυλόκαστρο
www.skaravas.gr
mob.:+306981071915