Α΄ ΕΛΜΕ: Καμία Συμμετοχή των Εκπαιδευτικών στα Δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης

korinthosnews  | 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΑ ΔΟΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες /οι,

Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με την απόφασή του από τις 30/11/2020 έχει καλέσει σε παραίτηση όλους τους συναδέλφους που φέρονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου.
Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δε θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

 

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας,
υιοθετώντας τη σχετική απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε. (7-1-2021),

καλεί:

 

  • Τους «εκλεγμένους» (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να καταθέσουν, αμέσως μετά τις συγκροτήσεις τους, τις παραιτήσεις τους στη ΔΔΕ και  ΠΔΕ  για ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ  αντίστοιχα, με κοινοποίηση όλων των παραιτήσεων στην Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και στην Ο.Λ.Μ.Ε.

 

  • Τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων που «εκλέγουν» αιρετούς να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. (για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα), ώστε να υπάρχουν άμεσα παραιτήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης, όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής», «υποψήφιοι».

 

  • Όλους τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από  τις προκηρύξεις της ΠΔΕ να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, ( ΠΥΣΔΕ και Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ) να μην υποβάλουν αίτηση . Όταν το ΥΠΑΙΘ επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη. Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας των ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά.

 

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας χαιρετίζει για μία ακόμη φορά
τη συντριπτική πλειοψηφία  των  συναδέλφων  εκπαιδευτικών 
που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων,
απέχοντας από τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ!
Σας καλούμε όλους να συνεχίσουμε ενωτικά τον αγώνα,
συσπειρωμένοι στο σωματείο μας,
ώστε  μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών,
όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν,
με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφία Κανέλλου          Ηλίας Λέκκας