Παραμένουν 6 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Κανένα ακόμα στην Κορινθία

korinthosnews  | 

Συνολικά 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού
καταγράφονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης
της συντονιστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε
THN Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Τρίπολη,
υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή
-μέσω τηλεδιάσκεψης- αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, ειδικότερα, διαπιστώθηκαν
3 θετικές περιπτώσεις κορωνοϊού
στην Αργολίδα και από μία σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Οσον αφορά τα μέτρα και την οργάνωση της Περιφέρειας για τη συνδρομή των δομών υγείας και άλλων φορέων του δημοσίου, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να προχωρεί η αγορά των υλικών που ζητούνται, παρατηρώντας ωστόσο ότι για ορισμένα από αυτά υπάρχει δυσκολία να εξευρεθούν λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει επιφέρει η πανδημία.
Εξ άλλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προμήθεια από την Περιφέρεια isobox τα οποία στη συνέχεια προωθούνται προς τα Κέντρα Υγείας, σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται απολυμάνσεις, τόσο στους χώρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις Π.Ε.- όσο και σε χώρους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ανταπόκριση σχετικών αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι ικανοποιητική και πρόσθεσε ότι οι άδειες απουσίας δίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφ' ενός άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών και αφ' ετέρου άδειες ειδικού σκοπού όπως σε γονείς για φύλαξη τέκνων, σε υπαλλήλους που πρέπει να φροντίζουν άτομα με αναπηρία, καθώς και σε υπαλλήλους με υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι από την επόμενη Τετάρτη 1η Απριλίου όλα τα βαρέα μηχανήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων θα τεθούν στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασαρχείων για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων και μόνο.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει στο εξής οι δήμαρχοι αλλά και οι ιδιώτες να μην υποβάλουν αιτήματα στην Περιφέρεια για την διάθεση των λόγω οχημάτων.