Συνάντηση ΠΕΙΡΑΣ – ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα του 2020

korinthosnews  | 

Συνάντηση με το νέο διαχειριστή της ΕΥΕΔ
είχαν την Παρασκευή 21/2 μέλη του ΔΣ της ΠΕΙΡΑΣ.

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων της σύμβασης για τα έτη 2018 και 2019 που έληξε, η επικαιροποίηση της σύμβασης – πλαισίου μεταξύ ΕΥΕΔ και ΠΕΙΡΑΣ, καθώς και οι επόμενες εξελίξεις που αναμένονται στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ΕΥΕΔ από την πλευρά της εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα μέλη της ΠΕΙΡΑΣ που έχουν καταβάλει δικαιώματα για τα έτη 2018 και 2019 και κάλεσε και τους υπόλοιπους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς να ανταποκριθούν στη νόμιμη υποχρέωσή τους.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών της, η ΕΥΕΔ πρόκειται να λάβει στο αμέσως επόμενο διάστημα νομικά μέτρα κατά των Ρ/Σ που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση και δεν έχουν πληρώσει για τη χρήση ρεπερτορίου τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΠΕΙΡΑΣ δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει στα μέλη της τις νέες εξελίξεις και να εξετάσει από κοινού με την ΕΥΕΔ την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας - σύμβασης πλαισίου, με ρυθμίσεις που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές