Ο μεγάλος καθηγητής, Αστροφυσικός και Ερευνητής της NASA ΣΤ. ΚΡΙΜΙΖΗΣ στην Κόρινθο

korinthosnews  | 

(2 Video + 40 Εικόνες) 

Ο  Ακαδημαϊκός  & Αστροφυσικός της NASA  κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ, τίμησε με την παρουσία του την πόλη της Κορίνθου, προσκεκλημένος του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του, για την απόλυτα επιτυχή εκδήλωση - διάλεξη, με θέμα:

«Από τη γη και πέρα από τον Πλούτωνα σε 50 χρόνια: Η επί τόπου εξερεύνηση των πλανητών»,

που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ»,  στις 27-3- 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ., με την παρουσία του υψηλού προσκεκλημένου του σχολείου μας, καθηγητή & Αστροφυσικού της NASA κ. Σταμάτη Κριμιζή.  

Ο Αστροφυσικός Κριμιζής, ο πολυβραβευμένος και ο πλέον ταξιδεμένος στα άστρα άνθρωπος, αφού κατέχει το μοναδικό προνόμιο να έχει «ταξιδέψει» και στους 9 Πλανήτες,  μέσα από τα όργανα τα οποία ο ίδιος και η ομάδα του έχει κατασκευάσει στο εργαστήρια του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ετοιμάζεται τώρα  για το μεγάλο εγχείρημα που σχετίζεται με τον Ήλιο, στις 31 Ιουλίου του 2018, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Σημείωση: Μια αναζήτηση για τον  Αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή στο Διαδίκτυο, είναι αρκετή για να διαπιστωθεί το εύρος της προσωπικότητας του Έλληνα Επιστήμονα, που διαπρέπει στη ΝΑΣΑ και τιμά ιδιαιτέρως την πατρίδα μας.

Η απλότητα και σαφήνεια του λόγου του, η μετριοφροσύνη και η ταπείνωση του χαρακτήρα του,  –  στοιχεία που χαρακτηρίζουν  τους  πραγματικά μεγάλους ανθρώπους  - η πραότητα και η ηρεμία της έκφρασης του, αλλά και η βαθιά επιστημονική του γνώση,  που προσφέρθηκε μέσω προβολών και με απόλυτα κατανοητό τρόπο, καθήλωσε το πολυπληθές και κυρίως νεανικό ακροατήριο  του, του οποίου η ησυχία και η προσοχή στην παρουσίαση του θέματος, ήταν χωρίς υπερβολή υποδειγματική.

Σημ:  Εκτός των ορθίων, οι ακροατές δε δίστασαν να «καταλάβουν» το χώρο και να καθίσουν στο πάτωμα και  στα σκαλιά του θεάτρου.
Αρκετοί όμως, ήταν και εκείνοι που δεν κατόρθωσαν να εισέλθουν και δυστυχώς αποχώρησαν!.

 Ήταν μια εκδήλωση μυσταγωγική, μια αίσθηση ψηλάφησης  των  μυστικών  του Σύμπαντος, ένας Ύμνος  στην άπειρη Σοφία του Δημιουργού!

Περιττό να αναφέρουμε, ότι για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης υπήρξε μια άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, του Διευθυντή του σχολείου, του Συλλόγου των καθηγητών, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, των μαθητών του σχολείου μας, αλλά και των μαθητών και καθηγητών και των πλέον απομακρυσμένων σχολείων της Κορινθίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της ΕΡΤ-1, των τοπικών καναλιών και εφημερίδων, του ΑΠΕ,  καθώς και των παραγόντων της τοπικής μας κοινωνίας, ιδιαιτέρως δε, του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος διευκόλυνε το έργο μας,  προσφέροντας εκτός των άλλων, αβραμιαία φιλοξενία στον υψηλό προσκεκλημένο.
Ιδιαιτέρως, σημαντική ήταν η συμβολή των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου,  κ. Άννας Παπαδοπούλου, Θέκλας Γιαννούλη, Τζούλη Νικολάου και Παραδείση Δήμητρας,  για την ουσιαστική βοήθεια τους. 

Εκφράζουμε επίσης, τις θερμότατες ευχαριστίες μας στην Εταιρεία APSTAGE – ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ/STAGE DESIGN EXPERIENCE, για τη συνεχή και ολοπρόθυμη συμπαράστασή της στις πρωτοβουλίες του σχολείου μας, με την προσφορά και αυτή τη φορά του πανό-banner, με το έμβλημα της NASA, το οποίο κόσμησε τον χώρο και «προκάλεσε»  το βλέμμα και τα θετικά σχόλια του Αστροφυσικού κ. Σταμάτη Κριμιζή.

Τέλος για άλλη μια φορά, εκφράζουμε τις άπειρες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Καθηγητή, Ακαδημαϊκό και Αστροφυσικό της NASA κ. Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος πέρα από την παρουσίαση των επιστημονικών του γνώσεων και εμπειριών από το Διάστημα, κατέστησε όλους μας κοινωνούς και μετόχους της αγωνίας του για την πατρίδα μας και  τη νεολαία μας, λειτουργώντας με τις ήπιες και γεμάτες αγάπη συμβουλές του στα παιδιά μας, ως πραγματικός ΠΑΤΕΡΑΣ.

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και όλη η Κορινθία, σας ευχόμαστε κ. Κριμιζή, το μεγάλο εγχείρημα της 31ης Ιουλίου του 2018, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να «εκτοξευθεί» στο Διάστημα, μαζί με το όνομά σας και το όνομα της Ελλάδας μας!

Για το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Χρήστος Ρουμελιώτης /ΘΕΟΛΟΓΟΣ