Η Απάντηση του ΣΤ.Κεφάλα σε δημοσίευμα που αφορά του ΚΕΠΑΠ.

korinthosnews  | 

Την δική του απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσεσίδας
δίνει με εγραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Σταύρος Κεφάλας.

Ο Κεφάλας γράφει:
Στις 14 Ιουλίου 2019, δημοσιεύτηκε στο «PeloponnisosNews» άρθρο από την κα. Σοφία Μπαλή, στο οποίο προέβη σε μια σειρά κατηγοριών προς το πρόσωπο μου και το ΚΕΠΑΠ, με αιτία τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Ιουλίου στο Φλοίσβο Κορίνθου.

 

Αρχικά, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φωτογραφία που άστοχα επέλεξε να συνοδεύει το άρθρο της είναι από οικογενειακή μου στιγμή στο Ναύπλιο και ουδεμία σχέση έχει με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.
Σίγουρα, δεν είναι ο,τι πιο δεοντολογικό να επιλέγει φωτογραφίες που έχω αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όταν έχει αν μη τι άλλο τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει φωτογραφία μου από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

 

Ο υπερβολικός τίτλος «Πανελλήνια πρωτιά», οι υποδείξεις ιστορικής γνώσης και το - χωρίς προφανή λόγο - επιθετικό ύφος που χαρακτηρίζει όλο το άρθρο προκαλούν σίγουρα εντύπωση.

 

Επειδή φαίνεται πως της διαφεύγουν κάποιες βασικές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να θίγει δυστυχώς τον ρόλο του ΚΕΠΑΠ, θα ήθελα να τονίσω ότι η ίδια η σχολή Μεγαλακάκη πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε να αναλάβει με το δικό της τρόπο τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.
Αντίστοιχα, αν η Ένωση Κρητών Κορινθίας - για την οποία δε χρειάζονται συστάσεις - επιθυμούσε να αναλάβει τη διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης, μετά χαράς θα κάναμε δεκτό το εν 
λόγω αίτημα.

Όπως και να χει, εύχομαι πριν τις 31 Αυγούστου, που και επίσημα λήγει η θητεία μου ως Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, να έχω τη τιμή να συναντηθώ με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Κορινθίας, «Ψηλορείτης».

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται από την κα Μπαλή τέτοιο κλίμα ανταγωνισμού και σαφώς δεν είναι ηθικό να διαφαίνεται εκ μέρους της μια τάση υποτίμησης προς συγκεκριμένα πρόσωπα και δράσεις. Χαρακτηριστικό είναι κι ένα προηγούμενο άρθρο της που αφορούσε τις θεατρικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των «πολιτιστικών διαδρομών 2019», όπου έκανε λόγο για ''υπέρογκα'' ποσά που δόθηκαν, υπαινισσόμενη ότι δεν άξιζε να φέρουμε ορισμένες θεατρικές παραστάσεις, που κάνουν πανελλήνια περιοδεία, και στη πόλη μας.
Να σημειωθεί ότι τα ποσά που δίνονται κάθε φορά είναι ανάλογα της παραγωγής, του καστ και της απήχησης που έχει μια παράσταση.
Τέλος, κανείς δεν αμφισβήτησε πως ο Δήμος Κορινθίων έχει πολλές αξιόλογες θεατρικές ομάδες στη πόλη και τα χωριά του, τα έργα των οποίων όμως έχουν ήδη παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι και μάλιστα με επιτυχία.

Σταύρος Κεφάλας
Πρόεδρος ΚΕΠΑΠ Δ.Κορινθίων