Συνέντευξη Τύπου Γόντικα - Τζέκου για Νοσοκομείο & Εκλογές - Video

korinthosnews  | 

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Κορίνθου
πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί
η υποψήφια δήμαρχος στον Δ. Κορινθίων κ. Τζέκου
και ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Γόντικας.

Αμέσως μετά την επίσκεψη μίσησαν στα τοπικά ΜΜΕ
για την κατάσταση που επικρατεί
αλλά και για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου και του υποψήφιου περιφερειάρχη
με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο ΓΝ Κορίνθου

07/02/2019

Στο νομό Κορινθίας οι κρατικές υποδομές για την υγεία έχουν υποβαθμιστεί και απαξιωθεί, όπως σε όλη τη χώρα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, του ιατρικού-νοσηλευτικού-εργατοτεχνικού προσωπικού και της διοίκησης, το κενό που αφήνουν οι κρατικές υποδομές έρχεται να καλύψει η επιχειρηματική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι η εργατική-λαϊκή οικογένεια να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ξεπουλάει ό,τι έχει για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αποτελεί τη βασική μονάδα υγείας στην περιοχή και καλείται να καλύψει τις απαιτήσεις του νομού Κορινθίας, ένας νομός που:

 • Είναι πληθυσμιακά από τους μεγαλύτερους νομούς της Πελοποννήσου.
 • Έχει αυξημένες απαιτήσεις αν λάβουμε υπόψη τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή και τη συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων. Και μόνο το ότι η περιφέρεια και το κράτος δεν έχουν σχέδιο αντιμετώπισης μεγάλων τεχνολογικών ατυχημάτων, ότι λειτουργεί κέντρο κράτησης μεταναστών, καθώς και χώρος όπου φιλοξενούνται 300 μετανάστες με τους 150 από αυτούς να είναι παιδιά, χωρίς να υπάρχει το προσωπικό κα οι δομές υγείας και κάλυψης αυτών των αναγκών, δείχνει την εγκληματική αδιαφορία του κράτους για θέματα που σχετίζονται με την υγεία του λαού.

Η λειτουργία του ΓΝ Κορίνθου, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, παρουσιάζει προβλήματα. Κυρίαρχο είναι το γεγονός ότι, παρόλο που έχουν γίνει βήματα στην εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, υπάρχουν σοβαρά κενά που οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού και στην κάλυψη των αναγκών με προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Χαρακτηριστικά σημειώνονται τα εξής:

 • Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ακόμα και σε βασικές ιδιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία νευρολόγου και νευροχειρούργου. Τα αντίστοιχα περιστατικά καλύπτονται με διακομιδή σε νοσοκομεία της Αθήνας με ό,τι η καθυστέρηση συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.
 • Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Σε αρκετές κλινικές εφημερία είναι ένας νοσηλευτής ο οποίος είναι υπεύθυνος μέχρι και για 30 ασθενείς πολλές φορές.
 • Στο ακτινολογικό τμήμα δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο.
 • Η μονάδα εντατικής θεραπείας λειτουργεί με 5 από 7 κρεβάτια, ενώ δεν υπάρχει μονάδα εμφραγμάτων.
 • Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) ενώ είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο με σύγχρονα μηχανήματα, στην ουσία απαξιώνεται, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Οι πρόσφατες θέσεις που προκηρύχθηκαν μέσω ΟΑΕΔ είναι με ημερομηνία λήξης, λες και οι ανάγκες των ασθενών έχουν κι αυτές ημερομηνία λήξης.

Η κατάσταση του ΓΝ Κορίνθου είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που οδηγεί στην επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Η πολιτική αυτή ξεκινά από την στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία και την Πρόνοια, η οποία κινείται στον άξονα της ελαχιστοποίησης της κρατικής χρηματοδότησης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία. Αυτήν την πολιτική υλοποιούν και οι κυβερνήσεις, με ένα μεγάλο μέρος των αντιλαϊκών νόμων στην υγεία να έχει περάσει μέσω των τριών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που από κοινού ψήφισαν τα αστικά κόμματα στην πλειοψηφία τους.

Στην κατεύθυνση της υποβάθμισης της υγείας είναι και ο ρόλος της τοπικής διοίκησης, για την οποία νομοθετήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης μονάδων υγείας, εξοπλισμού, μισθοδοσίας προσωπικού. Μεταβιβάζονται στην ουσία αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους στην τοπική διοίκηση, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση, ανοίγοντας το δρόμο για να καλύπτονται οι ανάγκες μέσω τοπικής φορολογίας. Ευθύνες έχουν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που αποδέχονται και στηρίζουν αυτή την πολιτική, η οποία στην ουσία στοχεύει στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στο κεφάλαιο.

Η υγεία είναι αυτή τη στιγμή για την εργατική-λαϊκή οικογένεια ένα εμπόρευμα που το πληρώνει ακριβά.  Η λαϊκή πάλη πρέπει να προσανατολιστεί σε ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά κεντρικό, καθολικό, σύγχρονο και δωρεάν. Ενάντια στη στρατηγική που συνολικά υποτάσσει την υγεία και τις λαϊκές ανάγκες στο κεφάλαιο, η οποία υπηρετείται από κοινού από ΕΕ, κεντρικό κράτος και τοπική διοίκηση.

Στηρίζουμε ΚΚΕ παντού, διεκδικούμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

 

Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού

Με τη σημερινή παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου μας στην Κορινθία, θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Οι αντίπαλοί μας κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την ανάπτυξη.

 • Ανάπτυξη με μεγάλα έργα, λέει ο κος Νίκας, ο εκλεκτός της ΝΔ.
 • Ανάπτυξη στην πράξη, λέει ο κος Δέδες, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Υγιή ανάπτυξη, λέει ο κος Τατούλης που, αφού πέρασε και υπηρέτησε όλα τα κόμματα, αφού έφαγε πόρτα τώρα από όλους, το παίζει ανεξάρτητος.

Δε λένε όμως κουβέντα για τα κρίσιμα για το λαό ερωτήματα.

Ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν;

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης η Motoroil επεκτάθηκε με 8 νέες μεγάλες δεξαμενές. Η Fulgor διπλασίασε την παραγωγική της δυναμικότητα (από 30.000 τόνους μέταλλο το χρόνο λιώνει 60.000 τόνους) με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών φτιάχνονται τα καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση με τα νησιά, για τη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, Ρίου - Αντίριου.

Την ώρα που εκατοντάδες μικρομάγαζα στην Κόρινθο βάζουν λουκέτο, σηκώθηκε το Mall στην πρώην Σωληνουργία, εκεί που σκοτώθηκαν πριν λίγα χρόνια εργάτες.

Την ίδια περίοδο τελείωσε η Ολυμπία Οδός που πληρώθηκε αδρά από το λαό και ξαναπληρώνεται με τα υπέρογκα διόδια, με τις κακοτεχνίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις πλημμύρες.

Αυτά τα έργα, αυτή την ανάπτυξη την στήριξαν, την ψήφισαν και την υλοποίησαν όλοι μαζί στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

Χορτάσαμε λοιπόν, από σωτήρες, ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα, υποψήφιους επισκέπτες που ήρθαν οι περισσότεροι για να φύγουν.

Τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, που ήρθαν για να μείνουν, εμείς δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας τα λαϊκά αιτήματα. Για να πληρωθούν εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα στο φράγμα του Ασωπού, στο λουτροθεραπευτήριο στο Λουτράκι, κλπ. Για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Διεκδικήσαμε μαζί με το λαό μέτρα, πιέζοντας για λύσεις – ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα.

Τα ψηφοδέλτιά μας εκφράζουν ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα – αλλαγής

Ας απαντήσει ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ζει στην Κόρινθο:

Θέλει Δήμαρχο – Περιφερειάρχη, Δήμο – Περιφέρεια που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Ή

Δήμο – Περιφέρεια που θα δουλεύουν μαζί με το λαό, θα οργανώνεται, θα παλεύει, θα διεκδικεί από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Οι βιομήχανοι της περιοχής είτε συμμετέχουν απευθείας οι ίδιοι στο Περιφερειακό ή στα Δημοτικά Συμβούλια, είτε έχουν τους ανθρώπους τους, το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό. Κάποιοι μάλιστα αιρετοί το έχουν και κρυφό καμάρι που τους στηρίζουν καπιταλιστές.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι θα στείλουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια τους δικούς τους εκπροσώπους, τους κομμουνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που:

 • Θα στηρίζουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια τους αγώνες του λαού
 • Θα φέρνουν στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση τα λαϊκά προβλήματα, απαιτώντας και αποσπώντας επιμέρους λύσεις.
 • Θα αποκαλύπτουν τα έργα και τις ημέρες Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών, που είναι για να μοιράζουν έργα σε ιδιώτες, να διαμορφώνουν το έδαφος για κερδοφορία των καπιταλιστών.

Εμείς απλώνουμε το χέρι σε κάθε αγωνιστή, καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε στα πιο δύσκολα που μπροστά μας βρίσκονται.

Να γυρίσουν την πλάτη στους σαλταδόρους, που αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, που το παίζουν ανεξάρτητοι, για να κλέψουν την ψήφο του λαού και να την πάνε πεσκέσι στην αντιλαϊκή πολιτική που γνωρίσαμε χρόνια τώρα.

Είναι τόσο μεγάλες οι συγκλίσεις τους και τόσες μικρές οι διαφορές τους που δεν κρύβονται από τις κοκορομαχίες τους.

Το πραγματικό δίλλημα είναι:

 • Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά;
 •  
 • Θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο Δήμο, την Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή;

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο στόχος της ριζικής ανατροπής

Είμαστε αισιόδοξοι.

Κόρινθος 8/2/2019ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
 

Αδαμόπουλος Δημήτρης

Ετών 71. Συνταξιούχος γεωπόνος της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Είναι πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων πολιτικού προσωπικού Ν. Κορινθίας.

 Καρακάσης Μιχάλης

Ετών 52. Μηχανικός, εργαζόμενος στο εργοστάσιο παράγωγης καλωδίων FULGOR και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Κορινθίας ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Κελλάρης Γιάννης

Ετών 49. Εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Είναι πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

 Νανοπούλου Κική

Ετών 41. Έμπορος. Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.

Σπηλίωτης Παναγίωτης

Ετών 36. Εργάζεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου  ¨Μουρίκης¨ και είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου.

Είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και  συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας

Τσαρμπού Φρόσω

Ετών 36. Ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι  γραμματέας  του συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας