Υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Στρατού η μεταλλική γέφυρα στη Ζάκυνθο

korinthosnews  | 

Τις εργασίες συναρμολόγησης και εγκατάστασης της στρατιωτικής γέφυρας στο χείμαρρο του Αγίου Χαραλάμπη επιβλέπει από προχθές ο Διευθυντής της «Μονάδας Μελετών και Κατασκευών» (ΜΟ.Μ.ΚΑ.), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Ταξίαρχος Μιχαήλ Κλούβας που βρίσκεται ήδη στο νησί μας.

Με αφορμή την νέα του επίσκεψή, που γίνεται αυτή τη φορά ενώ οι εργασίες έχουν ήδη προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, δόθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την υποδομή που αποτελεί υλικό του Ελληνικού Στρατού και για πρώτη φορά εγκαθίσταται στο νησί μας.
Θυμίζουμε πως στη Ζάκυνθο βρίσκεται εδώ και μέρες κλιμάκιο του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που ανέλαβε να ολοκληρώσει το πολυσυζητημένο έργο.

Ενδιαφέρον προκαλεί η πληροφορία πως σε αντίθεση με τη Ζάκυνθο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου έχουν κατά το παρελθόν εγκατασταθεί στρατιωτικές γέφυρες για να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικοί σεισμοί της δεκαετίας του 1950 και αυτές υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Μάλιστα, μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης από τις τοπικές αρχές όπως συνέβη για παράδειγμα στον Πόρο Κεφαλονιάς, η ΜοΜΚΑ κλήθηκε τα τελευταία χρόνια να αναλάβει την αποκατάσταση και τη συντήρηση τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ…
ΕΔΩ
:
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη γέφυρα στην Ζάκυνθο απο το 747 Τάγμα Μηχανικού
ΕΔΩ:
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της γέφυρας
με την Σφραγίδα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού