Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία

korinthosnews  | 

 Δράσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της Βοιωτίας 

Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και αξιοποίησης των πόρων της Βοιωτίας με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αποτέλεσε σειρά ενεργειών, που υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Πρόκειται για δράσεις, που εντάσσονται στο έργο με τίτλο «Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία» και συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Επιμελητηρίου και το Τοπικό Πρόγραμμα Leader της «Ελικώνας Παρνασσός ΑΑΕ ΟΤΑ».
Με βασικό στόχο την ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε ένα πλήθος δράσεων ενημέρωσης και προβολής σχετικά με την περιοχή, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της.

Διοργανώθηκαν δύο συζητήσεις - στρογγυλά τραπέζια, στις δύο μεγαλύτερες βοιωτικές πόλεις, τη Θήβα και τη Λιβαδειά, παρουσία εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, τοπικών φορέων, επιχειρηματιών αλλά και δημοτών.
Οι παρευρισκόμενοι απέκτησαν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη, που επιφέρει ο τουρισμός λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον αλλά και τις τουριστικές υποδομές της Βοιωτίας και ενημερώθηκαν σχετικά με τις πρακτικές και τις ευκαιρίες, που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο του έργου, προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στην περιοχή δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικά και βυζαντινά αξιοθέατα αλλά και σημεία ενδιαφέροντος της πλούσιας αγροτοπαραγωγικής κληρονομιάς της περιοχής, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το πολιτιστικό και το τουριστικό κεφάλαιο της και να συνομιλήσουν με φορείς και επιχειρηματίες, που διαχειρίζονται το κεφάλαιο αυτό. Εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Κουκουλιάτας και ο Ταμίας Κώστας Τσιμόπουλος.

Μέσω της δράσης της φιλοξενίας δημοσιογράφων γενικού και ειδικού Τύπου
που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
και των συνεντεύξεων τύπου,
επιχειρείται η διάδοση του μηνύματος της ανάδειξης της Βοιωτίας,
ως σημαντικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι καλεσμένοι είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να απολαύσουν την τοπική κουζίνα,
προκειμένου να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και το βιωτικό κρασί.

Επίσης, έχουν δημιουργηθεί και διατίθενται στους τοπικούς φορείς και όχι μόνο
μια σειρά έντυπα γύρω από τον Αγροτικό Πολιτισμό,
τα Αρχαιολογικά και τα Βυζαντινά Μνημεία της Βοιωτίας,
ένα video με τις τουριστικές δραστηριότητες και το πολιτιστικό κεφάλαιο,
καθώς και εκτενές φωτογραφικό και εικονοληπτικό υλικό
γύρω από τις ομορφιές, τον πολιτισμό και
την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.