Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Ελληνική Αστυνομία

korinthosnews  | 

Το πρώτο 12ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες»  πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου,  στην Ελληνική Αστυνομία Περιφέρειας Κορίνθου έπειτα από το Σύμφωνο Συνεργασίας  που υπέγραψε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, το οποίο προβλέπει την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) σε όλη την Ελλάδα σε θέματα  Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε 26-27 Ιουλίου 2017 είχε διάρκεια 6 ώρες την ημέρα και  συμμετείχαν 15 Αστυνομικοί. 
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» είναι η εκμάθηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών στο γενικό πληθυσμό.
Ο πολίτης που ολοκληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.
Για την εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν προπλάσματα και κατάλληλος εξοπλισμός  για την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων 

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου έχει ήδη προγραμματίσει τα επόμενα προγράμματα ώστε να εκπαιδευτεί το σύνολο των Αστυνομικών της Κορινθίας.