Γ.ΔΕΔΕΣ: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΑΡΤΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

korinthosnews  | 

Αντίρριο - Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Παραδόθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας μήκους 27 χλμ. της Ιόνιας Οδού.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες.

Με το τμήμα αυτό σε πλήρη λειτουργία αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητόδρομου καθώς περνά οριστικά στο παρελθόν η επικινδυνότητα με τις συνεχείς στροφές της περιοχής του Μενιδίου.
Όσο δε αφορά στη διάρκεια της διαδρομής, από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Προκειμένου να λειτουργήσει ολόκληρος ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ., απομένουν μόνον 14 χλμ., δηλαδή το τελευταίο κομμάτι, η ένωση της Ιόνιας Οδού με την Εγνατία, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού η χρονοαπόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα πλέον θα είναι 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ότι σύμφωνα με την αντίληψη της Κυβέρνησης, τα έργα θα ολοκληρωθούν ουσιαστικά όταν εγκατασταθεί το 2018 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, όταν δηλαδή σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που έχουν δανείσει για τα έργα, επιτευχθεί η μείωση της τιμής των διοδίων και ολοκληρωθούν τα παράπλευρα έργα του οδικού δικτύου.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης
η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη,
βουλευτές από την Ήπειρο,
οι Περιφερειάρχες
Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και
Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,
Αντιπεριφερειάρχες,
Δήμαρχοι και
άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Σχετικές Φωτογραφίες