Με Επιτυχία η Σύνοδος του Γ.Σ. της Δημοκρατικής Ευθύνης στο Ναύπλιο

korinthosnews  | 

Την ώρα που οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα των κυβερνήσεων επί κρίσης, διακομματικά, η Δημοκρατική Ευθύνη αναλαμβάνει δράσεις εξωστρέφειας, διαλόγου με τους πολίτες και προβολής μιας νέας πρότασης πυρηνικών αλλαγών για την άμεση αποδέσμευση από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
 
            Το διήμερο 13-14 Μαΐου, το 53μελές Γενικό Συμβούλιο του κόμματος διεξήγαγε τη 2η Σύνοδό του στο Ναύπλιο επί των προγραμματικών θέσεων, οι οποίες περιέχονται στο 84σέλιδο τεύχος που παρουσιάστηκε στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Απριλίου. Στη συνεδρίαση, οι επικεφαλής των τομέων παρουσίασαν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην οικονομία, την ενέργεια, τις δημόσιες συμβάσεις, την υγεία, τους θεσμούς καθώς και την αγροτική ανάπτυξη.
 
            Οι βασικοί άξονες που παρουσιάστηκαν περιελάμβαναν την αυστηρότερη εφαρμογή των κανόνων, την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την ταχύτερη εξέλιξη των αποκρατικοποιήσεων, την άρση εμποδίων για την υγιή επιχειρηματικότητα και την προώθηση των εξαγωγών στον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα της Δ.Ε. αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική αντιπολιτευτική πρόταση, προϊόν του επαναστατικού ορθολογισμού των ενεργών πολιτών που ενδιαφέρονται για την εξυγίανση της κοινωνίας και της οικονομίας από τις τοξικές απόπειρες αυτοσυντήρησης του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού.
 
            Το παρόν έδωσε και ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση με την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.
 
            Το πρωί της Κυριακής, στο Βουλευτικό, έλαβε χώρα ανοικτή συζήτηση στην οποία παρέστησαν δεκάδες φίλοι και μέλη του κόμματος από το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Ανάμεσά του ο ευπατρίδης Λεωνίδας (Λούης) Λάμπρου, ο οποίος χαιρέτισε με θέρμη την εκδήλωση αναφέροντας: «Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε διαδικασία ή εκδήλωση κόμματος στα 90 και πλέον χρόνια μου. Αυτή η προσπάθεια όμως αξίζει τον κόπο να προχωρήσει για το καλό της πατρίδας μας. Για να υπάρχει και αύριο. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας καλούμε να προχωρήσετε με δύναμη. Τελικά, αξίζει να ζήσεις μία ζωή για μία μέρα».
 
            Ο Προέδρος της Δ.Ε. Βασίλης Παυλίδης, στην ομιλία του σημείωσε με έμφαση «Στη χώρα, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης και επτά μνημονίων, κάθε κυβέρνηση δηλώνει πως εξαναγκασμένη υπογράφει τις συμφωνίες και κάθε αντιπολίτευση πως όταν κυβερνήσει θα επαναδιαπραγματευθεί, θα πείσει τους πιστωτές ν’ αλλάξουν το μίγμα της πολιτικής. Με άλλα λόγια το παιχνίδι παίζεται κάπου έξω, εκτός συνόρων. ‘’Η κόλαση είναι οι άλλοι’’ που θα έλεγε και ο Σαρτρ. Αυτή ακριβώς είναι η έννοια του λαϊκισμού που μαστίζει και διαβρώνει την πολιτική ζωή. Όμως το θεμέλιο του λαϊκισμού που υπονομεύει καταδικαστικά τη χώρα, είναι ο βαθύς συντηρητισμός που ορίζει το παρόν πολιτικό σύστημα ανεξαρτήτως ταμπέλας που κουβαλά στον άξονα δεξιά – αριστερά. Γι’ αυτό,  πάντα στάσιμα τα παλιά κόμματα μοιράζουν κι εκτοξεύουν μομφές για το παρελθόν. Στη Δ.Ε. κοιτούμε με σθένος και χωρίς εθελοτυφλίες το σήμερα και το αύριο. Το φταίξιμο αφορά στο παρελθόν, η ευθύνη αφορά στο μέλλον.»
 
 
             Ο Γενικός Γραμματέας και πολιτικός επικεφαλής της Δ.Ε., Θωμάς Παπαλιάγκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Την πρώτη μέρα της Συνόδου συζητήσαμε σε βάθος πάνω σε πέντε τομείς του προγράμματός μας. Αυτό άλλωστε είναι η πολιτική μας ταυτότητα. Η ποιότητά του και η πρωτοτυπία του μάς ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, από τους σημερινούς σχηματισμούς. Τη δεύτερη χαράσσουμε πολιτική στρατηγική. Στόχος κάθε κόμματος είναι να συμμετέχει στις εκλογές, να εκπροσωπείται στη Βουλή και μία μέρα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Δημοκρατική Ευθύνη βεβαίως θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, μόλις ξεκαθαριστεί ότι η πολιτική ποιότητα και υγεία που εμφανίζεται στον πολιτικό της λόγο και τη δράση της αποτυπώνεται και σε αντίστοιχα ποιοτικά ψηφοδέλτια. Βεβαίως, το κόμμα θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές αυτόνομο, αλλά και θα στηρίξει νέα ή παλιότερα αυτοδιοικητικά σχήματα (χωρίς να παρεμβαίνει στην αυτοδιοίκηση), τα οποία θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά καθαρότητας λόγου και ποιότητας».
 
            Ο Αθανάσιος Γραμμένος, εκπρόσωπος Τύπου, ανέφερε ότι το πρωτεύον ερώτημα για τη χώρα είναι η ουσιαστική αλλαγή των πολιτικών σχέσεων που θα επαναφέρει το νόημα στην πολιτική διαδικασία. «Σήμερα η ψήφος μας είναι μια λευκή επιταγή που ο εκάστοτε Πρωθυπουργός εξαργυρώνει επί 4 χρόνια. Επιβάλλεται λοιπόν η εφαρμογή ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεων στον πυρήνα των θεσμών που θα εφαρμόζουν αρχές όπως της λογοδοσίας και της ανάκλησης για να καταστήσουν τον πολίτη κυρίαρχο, όχι παρία της δημοκρατίας».
 
            Ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις μελών και φίλων.

 

Σχετικές Φωτογραφίες