Ναυάγησε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τους αγρότες

korinthosnews  | 

Η υπερχρέωση και τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τον αγροτικό χώρο, ωστόσο...στο άγνωστο μέλλον παραπέμπει ο Υπουργός, αναζητώντας ειδική νομοθετική ρύθμιση.

“Ο εξώδικος συμβιβασμός που ψηφίστηκε πρόσφατα μπορεί να περιλαμβάνει και τα δάνεια που βρίσκονται σε εκκαθάριση, αλλά δεν αφορά τους μεμονωμένους αγρότες , παρά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν τη «πτωχευτική ικανότητα», όπως είναι οι συνεταιρισμοί , που και σε αυτή τη περίπτωση θα βρει ελάχιστη εφαρμογή”, αναφέρει σε άρθρο του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.
Από τα λεγόμενα του υπουργού προκύπτει ξεκάθαρα πως η προοπτική του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα έδινε “ανάσα” στους υπερχρεωμένους οφειλέτες αγρότες, με ρύθμιση των οφειλών τους σε δημόσιο, τράπεζες κλπ, ναυάγησε, προς το παρόν τουλάχιστον, εξέλιξη που μόνο απογοήτευση προκαλεί στον αγροτικό κόσμο.
Μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, επρόκειτο να ρυθμιστούν τυχών οφειλές αγροτών προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικούς φορείς και τράπεζες ενώ θα ήταν δυνατό να ρυθμιστούν και οφειλές προς την Αγροτική Τράπεζα Υπό Ειδική Εκκαθάριση, στην οποία είναι υποθηκευμένη η πλειοψηφία της αγροτικής περιουσίας της χώρας.
Όπως εξηγεί ο Υπουργός, “είναι ανάγκη επομένως να γίνει ειδική νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος”. Στο σχετικό άρθρο του, ο κ. Αποστόλου, αναφέρει ακόμη:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: ΚΑΙ ΕΔΩ: