Ιόνια Οδός: Το μεσημέρι στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας

korinthosnews  | 

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου "Νέα Οδός" θα δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος 3 χλμ. και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα παραδώσει σήμερα  στην κυκλοφορία  τη σήραγγα της Κλόκοβας  και το οδικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός», που εκτείνεται  μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων.

Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μ. Τετάρτη 2017 στις 2:30 το μεσημέρι, στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας. 

“ Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στην τελετή εγκαινίων και παράδοσης στην κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα:

Προσπαθούμε να παραδώσουμε τη μεγάλη σήραγγα της Κλόκοβας για να μετακινηθούν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας  και της Ηπείρου με ασφάλεια.
Μια σήραγγα, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να παραδοθεί τον Αύγουστο.
Μεθαύριο η Πάτρα θα απέχει από την Αθήνα 1,5 ώρα πλέον.
Θα έρχομαι τρεις μέρες συνέχεια θα πιούμε ούζο, σας προσκαλούμε με τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσουμε το νέο δρόμο.” 

Συνολικά θα δοθούν στην κυκλοφορία 37χλμ νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου και να προσθέσουμε τα 59χλμ που ήδη λειτουργούν από τις 27 Δεκεμβρίου, τότε από μεθαύριο από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96χλμ νέου δρόμου.

Επίσης προσθέτοντας και το τμήμα Άγιος Δημήτριος Άρτας-Πέρδικα Ιωαννίνων συνολικού μήκους 53χλμ, τότε στο σύνολο της η Ιόνια Οδός θα λειτουργεί από τη Μεγάλη Τετάρτη 149χλμ από τα συνολικά 196χλμ.

Την παράδοση του νέου τμήματος στην κυκλοφορία θα κάνει ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και αμέσως μετά ο δρόμος θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες του Πάσχα.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Ας δούμε όμως τμήμα-τμήμα από την Μεγάλη Τετάρτη τι θα λειτουργεί και τι θα παραμένει υπό κατασκευή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: